jueves, 13 de enero de 2011

Juguem als enigmes (1)... EL "CLAUSTRILLO" DEL MIL.LIÓ D'EUROS

Nova secció a aquesta plana web. Vaig a organitzar un concurs al blog i anem a començar per una cosas senzilla, com per exemple un enigma monumental.

NORMES I PREMI: Qui primer escriga la resposta adequada amb un comentari al peu d'aquest post, rebrà una bonificació a la seua nota (mig punt més al següent examen) Queda clar?


Doncs allà va...

INJUSTÍCIES A LA HISTÒRIA DEL POBLE VALENCIÀ (PRIMERA PART)


Aquesta fotografia pertany a un monument de la Comunitat Valenciana. Fa ben poc ens va costar recuperar-lo un milió d'euros pagat per tots el valencians, a una familia que el tenia en la seua casa-palau de Torrelodones des del segle XIX, quan es va produir la Desamortització. Les preguntes són:
  1. On està aquest claustre? Cal dir la localitat, la província i el nom del lloc on es troba.
  2. Per què l'hem hagut de comprar per a retornar-lo al seu lloc original? On estava excatament?
  3. On estava i qui se'l dugué?
Bona sort i... ¡A investigar!

2 comentarios:

Paco Alguacil Casas 4B dijo...

1-El clastro actualmente se encuentra en el REAL MONASTERIO DE SANTA MARIA DE LA VALLDIGNA.Localización: Simat de Valldigna (Valencia),COmarca de la Safor, Comunidad Valenciana.

2- Lo hemos comprado porque pasó a ser propiedad de Francisco Franco, ya que el Conde se lo regaló, y Franco lo utilizaba frecuentemente como descanso, ya que estaba cerca de Madrid.El claustrillo estaba desde 1920 en el Palacio del Canto del Pico, en Torrelodones, Madrid.


3- El claustro estaba instalado desde 1920 en el palacio del Canto del Pico, en Torrelodones, Madrid.

Txema dijo...

Premio para Paco. Molt bé. Ja saps el premi i estigau atents als següents concursos... Molt prompte...