jueves, 7 de abril de 2011

VI ANIVERSARI HISLIBRIS (València 7, 8 i 9 d'abril de 2011)

Fa uns anys, ja hoi he dit en alguna ocasió, vaig fer un curs de novel.la històrica de la ma del meu amic Antonio Penadés. Allí vaig conèixer gent molt interessant, companys de passió literària com Fer Ortega, Josep Manel Almerich, Josep Asensi, Sebas Roa, Santiago Posteguillo, Luis Varela... Ara ja autors publicats que van fent a poc a poc el panorama literari valencià més ric. Jo ja vos he recomanat més d'un llibre d'ells i si feu click damunt dels seus noms podreu coneixer millor les seues publicacions i inquietuts.

Però una de les coses que Antonio me regalà, fou el coneiximent de la pàgina web que m´s he visitat als darrers anys: http://www.hislibris.com/ És aquesta una pàgina que parla de Història i de llibres, una pàgina feta pels lectors, que resenyem els llibres que ens agraden i també els que no. Una pàgina que se basa en el respecte mutu a l'obra de la resta però tractant de ser crítics de forma constructiva. I una altra cosa força interessant és el seu foro, lloc de trobada de grans amants de la Història, on pots trobar erudits dispossats a ajudar-te davant qualsevols dubte teòric, però al mateix temps amb el somriure i la broma per bandera.

A més, vaig participar en els tres concursos de relats històrics que fins ara s'han organitzat en la pàgina web. Vaig quedar tercer a la primera edició del concurs i el meu relat titolat Els Fills de Puta de Benimaclet, quedà en tercera posició i fou publicat en un llibre que podeu trobar fent click ací o anant a la Fira del Llibre enguany i comprant-lo.

Aquesta pàgina, fundada pel meu amic Javi Baonza i un grup de somniadors com ell (Richar, Balbo i companyia...) complix sis anys. L'any passat, per al cinqué aniversari, el grup de valencians que frecuentem la pàgina anarem a Madrid i gaudirem d'un fantàstic cap de setmana. I enguany venen a València a celebrar el sisé. Serà un cap de setmana ple d'actes als quals esteu tots convidats. Ací vos deixe el programa. No dubteu en vindre a qualsevol dels actes, allí me trobareu, gaudint d'una bona conversa i de la companyia de bons amics. 

Aquest és el programa d'actes i els llocs de celebració dels mateixos (copiat de la meua bona amiga Aridoante)

PROGRAMA DE ACTOS:
VIERNES Día 8 de abril

 Lugar:            Centro Cultural L'Iber. Caballeros 22. Valencia

7.00 pm: entrega de los II PREMIOS DE LITERATURA HISTÓRICA DE HISLIBRIS en el marco del incomparable Palacio de Malferit.

A la conclusión se servirá un delicioso tentempié.
Seguidamente y como mandan las buenas maneras nos iremos a cenar y a lo que surja en la noche valenciana.

SABADO Día 9 de abril (mañana)

11.30 -14-30: charlas y mesas redondas, encuentro entre editores, autores y lectores de literatura histórica, también en el Centro Cultural L’Iber.

La primera mesa será "NOVELA HISTÓRICA: ENTRETENER  O APRENDER" con Olalla García, Claudia Casanova y Luis Delgado Bañón;

la segunda mesa será "LEYENDAS E HISTORIA DE LOS GLADIADORES" con Fernando Lillo Redonet, Alejandro Noguera Borel y Fernando Quesada.

SABADO DIA 9 de abril (tarde)
Hora: 18:30 - 21:30
Lugar: Bibliocafé.  C/ Amadeo de Saboya 17, 46010 Valencia

Entrega de premios y presentación del libro del III CONCURSO DE RELATOS DE HISLIBRIS.

 
DOMINGO día10 de abril (mañana)
Hora: 12
Lugar: Bibliocafé  C/ Amadeo de Saboya 17, 46010 Valencia

Arturo Aizpiri (autor) y Javier Baonza (editor) presentarán  la colección "El Periscopio", de la Editorial Evohé.
Serie de libros de viajes que narran desde distintos puntos de vista, la Europa de principios del siglo XX y finales del XIX, a partir de las experiencias de distintos personajes históricos.

 
LLARGA VIDA PER CELEDONI !

No hay comentarios: