viernes, 16 de diciembre de 2011

Huí fa 100 anys: Amudsen arribà al Pol Sud

Hi ha gent que somnia fer grans coses: arribar a muntanyes altes, xafar llocs que mai ningú no havia xafat abans, llançar-se des de llocs que qualsevol ni pensaria i milers de coses més.
 
 
Huí en dia vivim en un món en el qual es difícil trobar qualsevol cosa que fer que algú no haja fet ja o arribar a llocs no coneguts. Tal volta les estreles, però això encara és una entelequia per al comú dels mortals.
Però no fa molt, huí concretament 100 anys, encara quedava un lloc per descobrir, un lloc al qual arribar, un lloc a la terra on ningú mai no havia arribat:

el Pol Sud.

Era un lloc inhòspit a l'esser humà, un lloc on no hi havia res més que gel, fred i temperatures extremes. Un lloc al qual anant, podies morir. Quina extranya raó dú l'home a fer coses perilloses sabent que pot morir a l'intent? Quants de vosaltres estarieu disposats a fer quelcom similar?


La glòria, la inmortalitat, l'esperit aventurer, l'honor, el patriotisme o una barretga de tot açò, espenta un grup de persones a conseguir-lo, a més a més amb dura competència amb un grup d'anglesos liderats per Scott, que fracasaren en l'intent i a més, malauradament pergueren la vida al camí de tornada. La Història ja sabeu que l'escriuen els que guanyen i aquestos foren els noruegs liderats per Amudsen.

Road Amudsen fou un aventurer norueg. Las primera persona que arribà al Pol Sud el 16 de desembre de 1912, huí fa 100 anys. Un exemple de perseverància, resistència, lideratge, saber fer... La cultura de l'esforç que bè vindria per algú de vosaltres.

Si voleu saber-ne més d'ells, podeu fer click ací,  o veure aquest video o demanar-me un llibre xicotet i molt entretingut que tinc al departament si vos agrada llegir i no teniu res que llegirt aquest Nadal.

O també podeu veure aquest video...

1 comentario:

Carlos Cerdán dijo...

Aunque no debemos alvidar que Scott, su rival inglés, tambien llegó solo que un mes más tarde y además le costo su vida, murió en el viaje de vuelta.