martes, 26 de junio de 2012

OBJETIUS MÍNIMS I RECOMANACIONS D'ESTIU (tots els alumnes)

Arriba l'estiu i les vacances. Ací deixe els objetius mínims per als alumnes que hagen de tornar al setembre a recuperar:
Tots els alumnes que hagen complit amb la seua obligació i ho hagen aprovat tot...
 Enhorabona! Descanseu i recarregeu piles.

RECOMANACIONS D'ESTIU PER ALS ALUMNES D'ESO  • Vos recomane llegir la premsa.
  • També llegir qualsevol llibre de novel.la històrica, de qualsevol època o autor...
  • Ah! I  aneu al cinema, que desperta la imaginació i permet conèixer altres llocs del món.
  • Visiteu monuments: el castell del poble o del lloc de vacances, l'església, patejeu el seus carrers, parleu amb la gent i empapeu-vos de la realitat que vos envolta i així podreu comprendre com aquest m´pon és molt divers i trencareu l'illa on viviu. 
  • Podeu escriure un diari de tot allò que heu visitat i fet aquest estiu relacionat amb la geografia (excursions al camp o visites a paisatges diversos) amb la història (camps de batalla o llocs on pasaren coses interessants) o l'art (esglésies, palaus, castells, museus, altres ciutats...) Vos agafaré eixe diari com a treball voluntari al començament del curs i podreu encetar el nou any amb un positiu a les vostres notes del primer trimestre.


RECOMANACIONS PER ALS ALUMNES DE BATXILLERAT


MATÈRIA: HISTÒRIA CONTEMPORÀNIA 1r BATXILLERAT


Les recomanacions són les següents:

· Revisar, completar, rellegir i passar a net els apunts de classe i esquemes de Ciències Socials de 4t d’ESO, doncs seran la base del futur curs.
· Revisar, rellegir i fer totes aquelles recomanacions que durant el passat curs escolar es varen fer al nostre blog d’aula: http://www.socials-pjo.blogspot.com/ A la dreta podeu fer click a l’etiqueta de 4t d’ESO i vos eixiran totes les entrades relacionades amb aquesta matèria.
· Visitar l’exposició permanent del MUVIM (Museu Valencià de la Il.lustració i la Modernitat) al carrer Guillen de Castro de València titolada “L’Aventura del Pensament” Després fareu un resum de la visita i dels continguts de la meteixa indicant les etapes de la Història que transita, els personatges més rellevants que destaca, un eix cronològic dels diferents fets que es destaquen i unes conclusions i opinions personals sobre la visita i els audios i vidios que hi es poden vore.
· Llegir un d’aquestos llibres i fer una sintesi de no més de quatre folis on destaue les idees principals que es tracten, un xicotet resum de l’argument i una opinió i conclusió personal:

o Càndid de Voltaire.
o Els Miserables de Victor Hugo.
o Guerra i Pau de Leon Tolstoi.
o Germinal de Zola.
o Els quatre genets de l’apocalipsi de Blasco Ibañez
o Rebelió en la Granja de George Orwell
o El Capital de Karl Marx.
o Las uvas de la ira de Stenibeck
o El tambor de hojalata de Gunter Grass
o Europa, Europa de Sally Perrell.MATÈRIA: HISTÒRIA D'ESPANYA 2n BATXILLERAT

Historia de España
La recomendación general es la lectura. Al conocimiento de la Historia de España se puede acceder de múltiples formas:

Lectura de periódicos en formato papel o digital. A partir de su atenta lectura y análisis, proceder a la indagación de los problemas que afectan a España y Europa en la actualidad, tratando de comprenderlos, entenderlos y analizarlos con espíritu crítico.

Veo muy provechosa la lectura del siguiente libro:
  • Historia de España de Pierre Vilar. Esta publicado por varias editoriales y es un libro bastante antiguo, por lo tanto, antes de comprarlo preguntad o rebuscad en la biblioteca de vuestra casa o la de vuestros parientes más cercanos.
  • Después de su lectura atenta ya que no es un libro de lectura recreativa sino de divulgación historiográfica (no tumbado en el sofá, sino armado de papel y boli, haciendo anotaciones y subrayando lo que no entendáis) deberéis hacer un recensión. Os recomiendo seguir los siguientes parámetros:


MATÈRIA: GEOGRAFIA  2n BATXILLERAT

GeografíaLa Geografía es una asignatura que se cursa y evalúa en segundo de bachillerato en la modalidad de Humanidades. Es una de las optativas que se pueden elegir.
Recomendamos a los alumnos repasar los conceptos aprendidos en la asignatura de Ciencias Sociales de 3º E.S.O (os puede valer como guía los contenidos mínimos que he colgado para los alumnos de este año en esta dirección:


http://socials-pjo.blogspot.com.es/2012/05/objectius-minims-1r-eso-examen-final.html?showComment=1339400830202


Deberéis recordar cuestiones referidas a la población mundial, el medio rural, el medio urbano, el medio natural, etc. 

Esto ayudará a seguir las clase con más interés y contribuirá a un mejor aprovechamiento de los contenidos que se impartan.
Para que recuerdes o te vayas familiarizando con algunos conceptos y procedimientos de la Geografía puedes acceder a los siguientes enlaces y comprobar la importancia y significación de esta disciplina:Sólo me queda desearos un feliz verano. Recargad las pilas que el año que viene se prevé intenso de trabajo y estudio. Hasta septiembre.

Txema Gil Sánchez.


Bon estiu.
No hay comentarios: