lunes, 5 de mayo de 2014

(3r ESO) L'activitat econòmica

MONEY, MONEY, MONEY... 

Hem encetat el tema de l'activitat econòmica a les societats...

És a dir, als pròxims dies anem a parlar de DINERS, pasta, güita, titos, money... Quants noms li ha donat l'home al vil metal?

A més, amb la que està caiguent de crisi econòmica no estaria de més que entenguerem una miqueta millor quals són els mecanismes econòmics pels quals ens regim. Tal volta coneguent la font del problema pugam buscar una solució. Potser un nou Keynes està entre nosaltres i pot solucionar aquest greu problema.

Que qui era Keynes? Ací teniu un possible treball voluntari...

I per a començar el tema varem plantejar una pregunta:
Són els diners allò més important del món?

Al ranking en principi eixia que no, perque quan analitzarem una miqueta millor la situació, varem vore que la salut era més important, però els diners estaven en segona posició, inclús discutiem sobre si era la primera posició...

Aleshores varem concloure que aquest tema és un dels més importants que anem a estudiar en la nostra vida. Tal volta no el primer més important però segur que almenys és el segon més important.

Caldrà doncs que esteu atents i estudieu a conciència no? Allò que aprengam aquestos dies ens serà útil per a tota la vida...

I com activitat inical introductòria decidirem buscar informació o crear-la. Voliem fer-nos una idea de la percepció que l'esser humà té dels diners a traves de la música, l'art, el teatre, el cinema... Debieu buscar quelcom de només cinc minuts de duració per a poder veure-lo a classe.

Aquesta és una selecció de les coses que duguereu a classe:
Para nosotros el dinero es necesario para tener un buen nivel de vida pero pensamos que antes del dinero es más importante la salud, el compañerismo, etc... Aunque también es cierto que hay gente muy materialista que está continuamente pensando en el dinero. De ahí la corrupción, el egoísmo...
Poema sobre el dinero.

El dinero,
puede comprar una casa ,
pero no un hogar.
Puede comprar una cama,
pero no el sueño.
Puede comprar un reloj,
pero no el tiempo.
Puede comprar un libro,
pero no el conocimiento.
Puede comprar una posición,
pero no el respeto.
Puede pagar un médico,
pero no la salud.
Puede comprar la sangre,
pero la vida.
Puede comprar el sexo,
pero no el amor.
El dinero para nosotros no tiene ningún valor en sí, si no que nosotros hacemos que tenga valor.
Como pone en el vídeo, el dinero puede comprar muchas cosas como una casa, pero no puede comprar muchas otras como un hogar.
Hemos elegido este vídeo porque el dinero no es lo más importante de todo, pero si que es verdad que es muy importante, porque sin dinero no puedes llevar una vida.

No hay comentarios: