martes, 13 de diciembre de 2011

Treballs voluntaris: EL FEUDALISME (2n ESO)

Anem a tractar el tema del Feudalisme i per a que pugau completar les vostres qualificacions vos deixe ací una llista de treballs VOLUNTARIS que podeu fer. Però recordeu que almenys heu de fer un de forma obligatòria:
  • Podeu vore qualsevol d'aquestes pel.lícules i fer un comentari com el de Bravehearth. Propose Destino de caballero, Ivanhoe, Timeline, El primer caballero, Shrek, El señor de los anillos, Crónicas de Narnia, o qualsevol altra que cregau pot servir però digueu-me-lo abans.
  • Treball per escrit sobre els Monestirs, com per exemple Poblet, Santes Creus, Monasteri de Pedra, Monasteri de la Valldigna, Sto. Domingo de Silos, San Joan de la Penya...
  • Estudi d'un castell i el seu conseqüent treball. Propose un dels més bonics i els que millor es conserven, es a dir, el Castell de Peníscola, i si podeu visitar-lo i fer un reportatge fotogràfic molt millor. També podeu fer-lo sobre qualsevol altre castell que vos interese (Montesa, Xàtiva, Mota, Peñafiel... o altres menys coneguts com per exemple el del vostre poble si és que hi ha un)
  • També s'apren molt jugant ba jocs d'estrategia per ordinador (però no val viciar.se ni usar aquesta recomanació com excusa davant els vostres pares...) El més conegut és l'Age of Empire.
  • Podeu fer també treballs manuals com  per exemple la maqueta d'un castell, d'un monestir i usant el material o materials que vos plaga com la plasti, les furgadents, etc.
  • Podeu fer un teatret o història medieval i bè representar-lo en classe o bè gravar-lo en video.
Recordeu que es valorarà fonamentalment el rigor històric i la qualitat (no la quantitat) de la informació emprada.

No direu que no en teniu varietat.

1 comentario:

Javier dijo...

Una película que va muy bien para este tema es el Robin Hood de Russel Crowe, dirigido por Ridley Scott. Estoy pendiente de hacer una unidad didáctica con él, a ver si saco fuerzas ;) Muy buen blog, Txema! Ehorabuena.